Januári szakmai műhelyünk: Agilis technikák a coachingban

15Jan 2017
PDFPrintE-mail


agilehuman emcc 2017.01.24

Gácsi Anna - Kiss Olga - Peuker Gabriella - Pletser József

időpont: 2017. január 24. 17:30-20:00

Helyszín: Tolerance-Training Kft.

1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 56Világunk VUCA - volatilis, bizonytalan, komplex, kétrételmű - világ. Ezért is lett mára az egyik legfontosabb trend az agil. A változékony környezetben az agilitás, a vltozó szituációkhoz való természetes és könnyed alkalmazkodás, a gyors váltásra való képesség ma kulcs kompetencia a coachingban.

Az Agilis Coaching önálló szakma, mely a hagyományos coach kompetenciák mellett számos technikai, műszaki, menedzseri és tréneri kompetenciát tartalmaz. Az AgileCoach az agilis csapatokat támogatja mindezen kompetenciáival. A "hagyományos" coaching és az AgilisCoaching között nincs túl nagy átfedés abban az értelemben, hogy viszonylag kevés coach van, aki mindkét fajta akkreditációval rendelkezik.

"Mi egy új jelentést adtunk az "agilis coaching" kifejezésnek. Nem egy coach kompetenciáról beszélünk, és nem is a coachingot visszük be az agilis szervezetekbe, hanem épp ellenkezőleg: az agilis teamek által alkalmazott technikákat hozzuk ki a klasszikus coachingba. Célunk, hogy a vezetőknek és teameknek segítsünk agilisabbá válni, miközben saját üzleti és coaching folyamataink rugalmasságát is egyre fokozzuk. Az agilis technikák alkalmazása átláthatóbbá, könnyebben kezelhetővé teszi ezeket. Mind az agilis módszertan, mind a filozófia segített abban, hogy növeljük a fejlődéssel kapcsolatos tudatosságunkat, és így az ügyfeleink számára is nagyobb értéket adjunk."

 

Decemberi szakmai műhelyünk: A PCM® – Process Communication Model – coaching alkalmazása

15Jan 2017
PDFPrintE-mail

Kedves Coach Kollégánk, kedves Barátunk!

Örömmel hívunk az EMCC Szakmai Műhely decemberi alkalmára, melynek címe:

A PCM® – Process Communication Model – coaching alkalmazása, PCM gyakorlati műhely, gyakorló coachoknak.

pcm csigas-zoli 2016 12

A Műhely vezetője:

Csigás Zoltán, EIA Senior Practitioner Coach, Coach képző tréner és Kutató, Professzionális Kíváncsi Ember, az EMCC kutatási alelnöke, a PCM trénere és magyarországi üzleti vezetője.

A Műhely témája: Decemberi EMCC Műhelyünkben megismerjük a PCM® modell hátterét és alkalmazási lehetőségeit, majd betekintünk a PCM® mélyebb pszichológiai perspektíváiba is. Ezt követően különböző coaching helyzetekben próbáljuk ki a tanultakat, próbáljuk meg a PCM kommunikációs Modellt és magunkat PCM-et alkalmazó coachokként, lesz akvárium gyakorlat és kiscsoportos munka. Aki velünk tart, személyes PCM tapasztalatokkal, beépült PCM tudással lesz gazdagabb.

„A tranzakció-analízis gyökereire építő, PCM® első látásra egy személyiség modell. Értő kezekben azonban, a kommunikációs eszközök és így a coaching intervenciók széles körben alkalmazható eszköztárává válik. Lehetőséget nyújtva arra, hogy konkrét megfigyelések alapján következtessünk az ügyfél pillanatnyi belső állapotára. Érzékeljük azt, hogy konstruktívan van-e jelen a helyzetben vagy valamilyen „előre huzalozott” stressz-mintázatot mutat a folyamatban. Lássuk azt, hogy személyiség-eszköztárának mely részét kapcsolja be a folyamatba. Ezen megfigyelések alapján a modell egyértelmű iránymutatásokat ad arra, hogy az adott pillanatban milyen módon érdemes kapcsolódni az ügyfélhez, hogy tényleg elérjük őt.” – Csigás Zoltán

Ha coachként a fentieket olvasva, megszólítva érzed magad, ha szeretnél a PCM eszközkészlettel, interaktív formában, védett coach-szakmai közösségben ismerkedni, dolgozni, magadat meghaladva fejlődni, együtt és egymástól tanulni, akkor sok szeretettel hívunk az EMCC decemberi Szakmai Műhelyének tanulócsoportjába! Regisztrálj a programra még ma!

A csoport maximális létszáma 25 fő (az első 25 regisztrált, aki a részvételi díjat befizette).
Részvételi díj 5000 Ft/fő. ICF és Magyar Coachszövetség tagoknak 4000 Ft/fő (20% kedvezmény).
EMCC tagoknak a részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. REGISZTRÁCIÓ: https://goo.gl/forms/
Itwcp6HalkTW1Kgk1

 

Novemberi Szakmai Műhelyünk: Aranykalitkából az életpályaközép válságba? - Sikeres vállalatvezetők közelebbről

04Nov 2016
PDFPrintE-mail

Vezetője:

bokor-attilaDr. Bokor Attila

OD Partner, szervezetfejlesztő, coach, tréner és tanácsadó (www.odkutato.hu), címzetes egyetemi docens és vezetői életút kutató, az "Aranykalitkában - Fiatalvállalatvezetők a rendszerváltás utáni Magyarországon" című könyv társszerzője.

időpont:  2016.11.22. (kedd) 17:30-20:00

helyszín: Tolerance Tréningház, 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 56.

Témája:
Ez alkalommal közelebb lépünk és betekintünk a mai 40-50-es korosztály, korán magas pozícióba került sikeres nagyvállalati vezetőinek világába, életútjaiba.
A résztvevők coach-szakmai gyakorlati elemeket is tartalmazó, izgalmas kutatási eredmények mentén kibontakozó, vezetett műhelybeszélgetésre készülhetnek.
Köszönet a 20 évet átfogó mélyinterjúk sorára épülő életút kutatásnak, ezen az estén a vezetői sikerek kirakatának mustrája helyett, coach szemmel nézhetünk a "függöny mögé", ahol békében férnek meg együtt az életpályaközép válság, a kiégés, a megújulás, a női és férfi vezetői utak súlyos témái: a megélt valóság.
A látottak és hallottak kapcsán vezetői sorsokról, mély igazságokról, megélésekről, ügyfelmunkákról és persze magunkról beszélgetünk.
Ezek a témákakár saját személyes életutunk, akár az ügyfeleinkkel való együtt dolgozás szempontjából is érdekesek lehetnek.

Ha coachként a fentieket olvasva, megszólítva érzed magad, ha szeretnél védett coach-szakmai közösségben kutatási eredmények boncolgatása mentén vezetői életutakról mélyülve beszélgetni, akkor sok szeretettel hívunk az EMCC novemberi Szakmai Műhelyébe! Regisztrálj a programra még ma!

A csoport maximális létszáma 25 fő (az első 25 regisztrált, aki a részvételi díjat utalta). Részvételi díj 5000 Ft/fő. ICF és Magyar Coachszövetség tagoknak 4000 Ft/fő (20% kedvezmény). EMCC tagoknak a részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: https://goo.gl/forms/Kj0eAv54POqDet4s1

Hívunk sok szeretettel!

az EMCC Magyarország Elnöksége
 

Októberi Szakmai Műhelyünk: Könnyeden coacholni?! A koncepció és a személyes

03Oct 2016
PDFPrintE-mail

Vezetője:

hankovszky-katalinHankovszky Katalin PCC

megoldásközpontú tréner és coach, a Solutionsurfers Magyarország alapítója, a Rövid és tartós coaching - Megoldásközpontú beszélgetések c. könyv társszerzője, aki több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező tréner, coach, mentor és coachképző.

időpont: 2016. október 11. 17:30-20:00

helyszín: Adina Apartment Hotel, 1133 Budapest, Hegedűs Gyula u. 52.

"Egész professzionális utamon érdekelt a ‘hogyan’, és mindaz, ami a tanulást, a fejlődést könnyebbé, organikusabbá teheti, teszi. Így kötöttem ki (diplomás gimnáziumi nyelvtanár és filológus, neveléstudós https://webmail.uni-corvinus.hu/service/zimlet/com_zimbra_ymemoticons/img/3.gif) no-repeat 0px 50%; PADDING-TOP: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px">a létemre) egy felnőttoktatási módszertannál és a megoldásközpontú brief coachingnál. Mára a munkám minden területén hagyom, hogy az egyszerűség, a szeretetteljes precizió és a vágyott jövő fókusza vezessen." - Hankovszky Katalin
Témája:
A visszajelzések és a saját megélés is azt mutatja, hogy a brief coaching egy könnyed műfaj. Hogy illik ez az ügyfelek gyakran sorsfordítóan súlyos ügyeihez, egy szakma komolyságához. Az EMCC Szakmai Műhelyében, Kati vezetésével interktív együttműködésben, sok-sok műhely gyakorlaton keresztül, a tapasztalás, megfigyelés és szakmázás segítségével alkotunk képet a könnyedség lehetőségeiről és hasznáról, személyes és módszertanhoz kötött útjairól. Közben végig szemelőtt tartjuk, hogy a coaching egy, az ügyfél hasznára folytatott beszélgetés.

*****


Ha coachként a fentieket olvasva, megszólítva érzed magad, ha szeretnél a  brief coaching technikáira helyezve a hangsúlyt interaktív formában, védett coach-szakmai közösségben dolgozni, magadat meghaladva fejlődni, együtt és egymástól tanulni, akkor sok szeretettel hívunk az EMCC októberi Szakmai Műhelyének megoldásközpontú tanulócsoportjába! Regisztrálj a programra még ma!

A csoport maximális létszáma 25 fő (az első 25 regisztrált, aki a részvételi díjat befizette).

Részvételi díj 5000 Ft/fő. ICF és Magyar Coachszövetség tagoknak 4000 Ft/fő (20% kedvezmény).

EMCC tagoknak a részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. REGISZTRÁCIÓ

Hívunk sok szeretettel!


az EMCC Magyarország Elnöksége

 
   

Szeptemberi szakmai műhelyünk: VARÁZSTÜKRÜNK A REFLEXIÓ

12Sep 2016
PDFPrintE-mail

Reflektív és önreflektív módszertanok, technikák a gyakorlatban

Vezetik:

 ardai-zoltan  olga kiss 200  galantai-julia
Ardai Zoltán, EIA Senior

Practitioner Coach,

Nemzetközi akkreditációs

értékelő, EMCC HU

Akkreditációs Alelnök

Kiss Olga, PhD, EQA

rendszerben képződött

integratív coach, egyetemi

adjunktus, EMCC HU

Kutatási Alelnök

Galántai Júlia, EQA

rendszerben képződött

integratív coach,

EMCC HU Operációs és

Marketing Alelnök

Dátum, idő:                           2016. szeptember 27. (kedd), 17:30-20:00

Helyszín:                                Tolerance Tréningház, 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 56.lefon on/fax: +36

Téma: Miért és hogyan legyünk reflektívek?

 Mert a reflexióra való képesség alapvetően fontos coach kompetencia. Tükröt kell tudnunk tartani az ügyfélnek, de tüköröt kell tudni tartani saját magunknak is. Ám nemcsak maga az önreflexió érdekes, hanem az is, hogy ennek miképpen tudjuk bizonyítékát adni a szakmai minősítések alkalmával (az egyéni akkreditációnk során).

 Mert a reflexió fejleszti érzelmi intelligenciánkat, különösen, ha érzelmeink elemzésére is gondot fordítunk. Ha tudatosulnak bennünk érzéseink, könnyebb kezelni őket.

 Mert a reflexió a fejlődés kulcsa. Fejlődni csak úgy lehet, ha elgondolkodunk azon, ami történt, elemezzük és további tudást és új utakat keresve folyton kísérletezünk.

Coachként folyamatos interakcióban, párbeszédben vagyunk saját gondolatainkkal, saját értelmezéseinkkel, mások kimondott vagy írott szöveggé formált gondolataival és értelmezéseivel. Tudatos interakció kezeléssel, megfelelő módszerek, technikák alkalmazásával, gondolatainkat jelentéssé formálva, azokat saját fejlődésünk, coach szakmaiságunk szolgálatába állíthatjuk, tudatosan válva önmagunk tanítómestereivé. Ezen jelentések megteremtése, feltárása és értelmezése azonban tudatos és rendszeres

reflektív, önreflektív aktivitást igényel.

Szeptemberi Szakmai Műhelyünk tanulócsoportjában speciális tanulási-, feladat- és probléma- helyzetekbe ágyazott egyéni, páros, és együttműködésen alapuló csoportos feladatokban teremtjük meg azt a hétköznapitól eltérő tanulási környezetet, amelyben a kritikai gondolkodás és a reflektív tanulás kompetenciái előhívhatók, működtethetők és

hatékonyan fejleszthetők. Feladatról-feladatra haladva nézünk rá, a tanulócsoport reflektív tanulással kapcsolatos „mit”, „hogyan” és „hogyan jól” kérdéseire. A műhelymunka során a résztvevőknek lehetősége nyílik a kritikai gondolkodás fejlődését/fejlesztését támogató coach- szakértelmük és szemléletmódjuk átgondolására és értelmezésére; coach-kompetenciáik bővítésére, mélyítésére; a hitelességet adó önismereti gondolkodásuk és gyakorlatuk erősítésére.

Ha coachként a fentieket olvasva, megszólítva érzed magad, ha szeretnéd a reflektív tanulásra helyezve a hangsúlyt a kritikai gondolkodásod kompetenciáin interaktív formában, védett coach-szakmai közösségben dolgozni, magadat meghaladva fejlődni, együtt és egymástól tanulni, akkor sok szeretettel

hívunk az EMCC szeptemberi Szakmai Műhelyének tanulócsoportjába! Regisztrálj a programra még ma!

A csoport maximális létszáma 25 fő (az első 25 regisztrált, aki a részvételi díjat befizette).

Részvételi díj

5000 Ft/fő, MCSZ (Magyar Coachszövetség)* tagoknak 4000 Ft/fő, mely átutalással előre fizetendő. Az EMCC Magyarország bankszámlaszáma: 11705008-29908031-00000000
EMCC tagoknak a részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.
REGISZTRÁCIÓ

*Szervezeted Magyar Coachszövetségben való tagságát itt ellenőrizheted: http://www.coachszovetseg.hu/members.php


Ha van olyan ismerősöd, akit szintén érdekelhet ez az esemény, kérlek továbbítsd neki ezt az e-mailt!

Gyere és kapcsolódj az EMCC szervezetéhez: http://www.emccouncil.org/hu/hu/tagság/jelentkezés

Tarts velünk és kövess minket a Facebook-on is: https://www.facebook.com/emcchu/

   

Júniusi szakmai rendezvényünk: Módszertanok, megközelítések, hasonlóságok, különbségek a gyakorlatban

21Jun 2016
PDFPrintE-mail

emcc-rendezveny-plakat-2016.06.21

Kedves Coach Kollégánk, kedves Barátunk!

 

Örömmel hívunk az EMCC Szakmai Műhely júniusi (2016.06.21.) programjára, melynek

 

Címe:

COACHING-MENTORING-SZUPERVÍZIÓ

módszertanok, megközelítések, hasonlóságok és különbségek a gyakorlatban

 

 

Meghívott szakértők:

 

Moderátor:

COACHING: Mezei Andrea PCC, coach, 3000 órányi coaching gyakorlattal

MENTORING: Nándori Mónika, coach, mentor, Mentor Oscar 2015 egyéni első helyezett

SZUPERVÍZIÓ: Zsótér Gina ACC, supervisor, ICF minősített coach szupervisor

 

Bártfai-Jablonszky Andrea ACC,

vezető tréner, integratív coach, az EMCC HU minőségért felelős elnökségi tagja

 

 

Témája:

A coaching, mentoring, szupervízió fogalmak szakmai körökben is gyakran keverednek. Az EMCC amellett foglal állást, hogy mindegyik szakmának megvan a saját létjogosultsága, szerepe és fontossága. Határszakmák, és mint ilyenek épülhetnek egymásra, részei lehetnek egymásnak, de nem összemoshatók és nem is helyettesíthetők egymással. Egyre gyakrabban ér el minket a kérdés, hogy miért és miként különülnek el egymástól a fenti szakmák. Június 21-én egy asztalhoz szervezzük a három terület szakértőit, hogy partnerségben beszélgethessünk a fenti témák mentén.

 

A Műhelymunka során a fogalmi tisztázásokon túl bepillantunk az igen hasonlónak tűnő, mégis alapjaikban különböző szakmák folyamataiba, módszertanaiba és irányzataiba.

 

A kerekasztal beszélgetés mellett a résztvevők tanúi lehetnek egy demo ülésnek is, melyet a meghívott szakemberek saját területük paradigmái mentén fognak elemezni, tovább gondolni. Így az elméleti áttekintésen, beszélgetésen túl, gyakorlati példákon keresztül is bemutatásra kerülnek a szakmák közötti hasonlóságok és különbségek.

 

Ha coachként a fentieket olvasva, megszólítva érzed magad, szívesen hallgatnád a szakértői beszélgetést, abba szívesen bekapcsolódnál, hozzátennél vagy kérdeznél, akkor az EMCC júniusi programja Neked szól! Örömmel hívunk! Regisztrálj a programra még ma!

 

Részvételi díj 5000 Ft/fő. ICF és Magyar Coach-szövetség tagoknak 4000 Ft/fő (20% kedvezmény).

EMCC tagoknak a részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. REGISZTRÁCIÓ

 

Várunk sok szeretettel,

az EMCC Magyarország elnöksége és a műhelymunkát szervező szakmai közösség nevében,

Galántai Júlia

alelnök

operáció és marketing

+36 30 26 83 108

Ha van olyan ismerősöd, akit szintén érdekelhet ez az esemény, kérlek küldd tovább neki ezt az emailt!

Gyere és kapcsolódj az EMCC szervezetéhez: http://www.emccouncil.org/hu/hu/tagság/jelentkezés

Tarts velünk és kövess minket a Facebook-on is: https://www.facebook.com/emcchu/

   

Májusi szakmai rendezvényünk: A MONODRÁMA ELMÉLETE ÉS GYAKORLATA A COACHINGBAN

01May 2016
PDFPrintE-mail

EMCC-SZM-május-kép

Dátum, idő:                        2016. május 24. (kedd), 17:30-20:00

Helyszín:                              GROW Tréningterem, 1037 Bp, Montevideo u. 3/a.lefon/fax: +36-1-214-24

Szervező:                            Az EMCC (Európai Mentoring és Coaching Tanács) Magyarországi Tagszervezete

Részvételi díj:                   5000 Ft/fő, MCSZ (Magyar Coachszövetség)* tagoknak 4000 Ft/fő, mely átutalással előre fizetendő. Az EMCC Magyarország bankszámlaszáma: 11705008-29908031
EMCC tagoknak a részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.
REGISZTRÁCIÓ

   

Page 1 of 2